Чешкото коалиционно правителство оцеля след парламентарен вот на недоверие, след като

...
Чешкото коалиционно правителство оцеля след парламентарен вот на недоверие, след като
Коментари Харесай

Чешкото правителство оцеля след вот на недоверие

Чешкото съдружно държавно управление оцеля след парламентарен избор на съмнение, след като опозицията упрекна ръководещите в непросветеност, оповестява Асошиейтед прес.

Само 81 опозиционни депутати в 200-местната долна камара на Народното събрание гласоподаваха за освобождението на петпартийното държавно управление, ръководено от премиера Петр Фиала, което има болшинство. Гласуването се организира след спор, траял 25 часа.

Основното опозиционно центристко придвижване ANO, водено от милиардера Андрей Бабиш, упрекна държавното управление, че не прави задоволително, с цел да помогне на хората да се оправят с растящата инфлация, провокирана от високите цени на силата, и че отхвърля да комуникира с опозицията по отношение на проектите си, наред с други въпроси.

Правителството отхвърли обвиняванията и сложи под подозрение момента на вота, който се организира дни преди втория тур на президентските избори. Бившият министър-председател Бабиш, се изправя в събота на балотаж на президентските избори против пенсионирания армейски военачалник Петър Павел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР